Com organitzar l’armari en vuit senzills passos

Basat en la filosofia nipona, a través de vuit senzills passos, aconseguirem un armari ordenat, ple de noves idees per vestir-nos i que a més reduirà el temps que passem davant d’ell mateix.

Amb l’actual situació del COVID-19 i el consegüent confinament obligatori a la llar, som molts els que hem decidit emprar aquests dies per posar atenció en l’organització de l’espai de la casa i l’ordre. L’armari s’ha convertit en un dels focus principals i quin millor moment que aquest per posar una mica d’ordre, realitzar el canvi de temporada i posar en primer pla les peces més usades i descartar allò que ja no fem servir.

No obstant això, crear l’armari ideal no és tasca senzilla. Per això, us volem donar les claus per aconseguir l’armari perfectament ordenat. Aquestes claus estan inspirades en el mètode Dan Sha Ri que vol dir “DAN”: rebutjar les coses innecessàries; “SHA”: desfer-se de les coses inútils que un posseeix; i “RI”: detectar el desig insà per les coses innecessàries.

Es tracta d’un mètode que ens ajuda a restablir l’ordre de les coses i que repercuteix directament en la nostra relació amb l’entorn i la nostra actitud per afrontar els problemes. Seguir els seus passos ens servirà per sentir-nos en pau amb nosaltres mateixos, actuar de forma responsable amb el medi ambient i, un cop recuperem la nostra rutina, per optimitzar el temps als matins quan escollim què ens posarem.

Però, quines són les claus per fer-ho? Renunciar és un punt principal, cal dir adéu a algunes peces, bé sigui donant-les, venent-les o intercanviant i així fer espai. La resta, es pot dur a terme en vuit passos. Després de dur-los a terme traurem el màxim partit a l’armari, crearem noves combinacions i trigarem menys temps a vestir-nos.

Com organitzar l’armari en vuit senzills passos:

Abans de començar, hem de parlar de la importància de l’actitud: és important que ens enfrontem a l’armari d’una manera decidida i amb una actitud clara. Haurem de desfer-nos de peces que no fem servir per deixar espai a altres noves. Funciona pensar el temps que portes sense posar-te aquesta peça.

PRIMER PAS: BUIDAR PER COMPLET L’ARMARI

Això ens servirà per visualitzar l’espai i decidir l’organització en funció de la capacitat i disposició de la mateixa.

SEGON PAS: FORMAR DOS pilots DE ROBA

En un classificarem el que volem mantenir i en un altre del que volem desprendre’ns. Segons el DAN SHA RI hem de seguir la regla de l’ocupació que diu que mai cal omplir-ho tot, únicament el 80% de l’espai deixant el 20% restant lliure.

TERCER PAS: AJUNTAR LA ROBA D’ESTIU AMB LA D’HIVERN

Aquest fet ens permetrà, en el moment de crear looks, aprofitar durant tota la temporada la roba que abans només fèiem servir en una època de l’any. Alguna idea pot ser portar les camises de lli d’estiu amb un jersei de coll alt de caixmir sota o utilitzar un vestit de seda de tirants amb un jersei a sobre.

QUART PAS: ORDENAR LES PECES PER TIPOLOGIA

Un cop estigui tot ajuntat és convenient col·locar les peces per tipologia. Samarretes amb samarretes, pantalons amb pantalons…

CINQUÈ PAS: ORGANITZAR PER COLORS I ESTAMPATS

Quan ho tinguem així, ordenem cada tipologia de peça per colors i estampats. Organitzar-lo d’aquesta manera ens servirà per agilitzar les combinacions possibles quan haguem de decidir quins looks crear. I sobretot per realitzar mescles que abans no imaginàvem. Donarà lloc a la nostra creativitat apostant amb facilitat per la barreja de diferents prints en un mateix look, també a combinacions de colors de forma ràpida i diferent!

SISÈ PAS: ATENCIÓ ALS COMPLEMENTS

Reutilitzarem les caixes que tinguem a casa per emmagatzemar-los, si no disposem de calaixos específics per guardar els cinturons, barrets, mocadors o ulleres de sol. Un cop deixem els accessoris prop de les peces, ens servirà per poder combinar-ho tot amb un simple cop de vista i crear looks més construïts.

SETÈ PAS: LES SABATES SEMPRE A MÀ

Les sabates han d’estar accessibles per poder-li donar un gir al nostre look. Tenir accés a les sabates és útil per poder equilibrar certs outfits en els quals combinarem peces de vestir amb altres més casual. Una idea és afegir unes esportives o unes botes a un vestit de nit. Ens adonarem que les peces que abans fèiem servir un cop a l’any poden formar part del nostre dia a dia.

VUITÈ PAS: LA IMPORTÀNCIA D’UN GRAN MIRALL

Incorporem un mirall de cos sencer en aquesta zona que és imprescindible per poder provar mil combinacions i veure el seu efecte.

COMPRA ARA A VIA MODA I SIGUES PART DEL CANVI!!

Si aquests dies de confinament has aprofitat per fer neteja d’armaris, en el moment d’entregar-te la compra al teu domicili, aprofitarem per recollir gratuïtament la roba* que ja no utilitzes i la lliurarem a Càrites Andorrana. (*) La roba ha d’estar en bon estat, no pot tenir forats ni taques i ha d’estar neta amb bosses tancades. Només es pot donar roba, no s’agafaran sabates, roba iterior ni de la llar.

Enllaç per fer les vostres compres: https://www.viamoda.ad/via-moda-a-casa/Obrir chat
Necessites ajuda?
Hola 👋 Et podem ajudar?
Utilitzarem aquestes dades exclusivament per atendre la teva sol·licitud. No compartim aquestes dades amb tercers, i en la nostra política de privacitat trobaràs informació addicional sobre aquest tractament, i sobre la manera d'exercir els teus drets d'accés, rectificació i supressió, entre altres. En prémer el botó "Obrir chat" declares haver llegit i acceptar els termes i condicions de l’avís legal.